Projektas „Muzikos diena“

Įgyvendinant STEAM programą spalio 1, 2, 8, 9 dienomis vyko projektas „Muzikos diena“. Projekte dalyvavo „Meškiukų“, „Lapiukų“, „Drambliukų“, „Drugelių“, „Liūtukų“, „Voveriukų“, „Kiškių“, „Viščiukų“ grupių vaikai.

Projektą sudarė trys muzikos eksperimentai:

1„Skambantis popierinis pianinas, naudojant MakeyMakey“

iš storesnio popieriaus pagamintas pianinas, ant popierinio instrumento klijuojama lipni aliuminio juostą. Prie juostos tvirtinamas MakeyMakey įrenginys, kuris prijungiamas prie kompiuterio arba planšetės. Kompiuterinės programos pagalba instrumentai pradeda skambėti, garsas transliuojamas iš kompiuterio arba planšetės.

2. „Garso bangų eksperimentas su manais ir ryžiais“

Į dėžutę dedama įjungta ir prijungta prie mobiliojo telefono arba planšetės belaidė kolonėlė. Siaura baliono dalis nukerpama ir balionas uždedamas ant plastmasinės dėžutės. Dėžutė gali būti dedama į didesnę, kad manai ir sėklos neišsibarstytų ant stalo. Ant dėžutės su balionu  beriami spalvoti manai ir ryžiai arba sėklos. Su programėle Tone Gen jungiami įvairūs garso dažniai ir garso bangų dėka manai ir ryžiai juda įvairiomis kryptimis.

3. „Garso bangų eksperimentas su lazeriu“

į dėžutę dedama įjungta ir prijungta prie telefono belaidė kolonėlė. Siaura baliono dalis nukerpama, balioną uždedam ant dėžutės. Ant baliono klijais priklijuojam gabaliuką veidrodžio. Įjungiam lazerį ir užfiksuojam jį taip, kad jo spindulys atsispindėtų nuo veidrodžio į sieną. Įjungiam programėlę Tone Gen ir perjungiam įvairius garso dažnius. Įvairių garso dažnių virpinamas balionas sukuria skirtingas lazerio spindulio vibracijas.

Ugdytiniai smalsiai stebėjo visus eksperimentus iš karto nesuprasdami, kaip viskas vyksta. Kodėl popierinis pianinas skamba, manai ir ryžiai juda, lazerio švieselė keičia formą? Po mokytojos paaiškinimų, ugdytiniai stengėsi suprasti, kodėl taip vyksta.

Šio projekto metu, ugdytiniai susipažino su naujovėmis, patyrė daug linksmų emocijų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Mokytojams
Naujienų archyvas