Projektas „Nuo sėklytės iki augalėlio“

Ilgėjančios dienos ir šiltėjantis oras kviečia sukrusti ir kibti į pavasario žemės darbus. Tad ir mes, Kauno lopšelio-darželio „Tukas“, „Viščiukų“ grupės vaikai ir pedagogai, nusprendėme pažaisti su sėklomis. Kiekvieną pavasarį su vaikais sėjame įvairius augalus, mokome mažuosius, kad dauguma augalų, taip pat ir daržovės, išauga iš sėklų. Daržovių agurkų, pomidorų, petražolių, špinatų – sėklos pirmiausia pasėjamos. Nuo drėgmės išbrinkusios jos sudygsta. Šaknelės stiebiasi gilyn į žemę, o daigelis aukštyn į saulę. Pasakojame, kad augalai negali augti be saulės, oro, vandens ir derlingos dirvos. Taip pat kalbamės, kuo mums naudingi augalai.

Vaikai patys bėrė sėklytes į žemę, padėjo saulėtoje vietoje. Išaugusius pirmuosius daigelius stebėjo, prižiūrėjo, laistė, matavo ir lygino, kaip jie pasikeitė, kiek paaugo. Ugdėme vaikų darbštumą, kūrybiškumą, nes jie galėjo ne tik susipažinti su augalo augimu, bet ir patys jais rūpintis.

Miesto vaikai mažai pažįsta natūralią aplinką, neturi įgūdžių saugoti ir puoselėti gamtą, neįgiję tyrinėjimų natūralioje aplinkoje patirties, todėl siekiame, kad vaikas kuo artimiau pažintų gamtą, suvoktų atsakomybę ją saugoti, puošti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Mokytojams
Naujienų archyvas