Raidžių kelias

Veikloje dalyvavo keturios lopšelio – darželio grupės; „Liūtukų“gr., „Lapiukų“ gr., „“Kiškių“ gr. ir „Drambliukų“ gr. Mokėsi puoselėti lietuvių kalbą, ugdytiniai lavinosi gebėjimą reikšti mintis, mokėsi skaityti ir rašyti žodžius, bendradarbiavo su darželio bendruomene.

Susirinkus lauko aikštelėje visoms grupėms, vaikučiai sudarė ratą, kad galėtų vieni kitiems prisistatyti. Prisistatydama kiekviena grupė užduodavo mįslę, apibudindami gyvūną (jo savybes), kitų grupių vaikučiai turėjo atspėti, koks tai gyvūnas.

Reikėjo atpažinti, dramblį, liūtą, lapę, kiškį. Vaikučiams labai gerai sekėsi atspėti. O savo grupių pavadinimus, prilygino paminėtų gyvūnų vaikučiams – drambliukai, liūtukai, lapiukai, kiškiai.

Taip pat, kiekviena grupė surinko pavadinimus iš raidžių. Kita dalis vaikučių, užrašė žodžius kreidelėmis ant lauko plytelių. Patikrino vieni kitų grupių pavadinimus, ar kas nors nesuklydo. O mokytojos; Laima Lukoševičienė, Saulė Žibienė, Loreta Lengvensienė, Jūratė Šimanskienė skatino vaikučius kuo geriau atlikti užduotėles.

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Mokytojams
Naujienų archyvas